apa style conclusion

Kontakt

För allmänna frågor och funderingar

Mejla info@retoy.se

 

Vi som leker med Retoy

Andra Covaciu – Retoyledare Malmö

“Jag heter Andra och jag är 20 år gammal. Jag studerar Mänskliga Rättigheter på Malmö Högskola och jag vill att alla barn ska känna till sina rättigheter. Jag har alltid älskat barn och jag känner mig fortfarande som ett barn själv. Jag leker med Retoy för jag tycker om att få barn att le och att hjälpa dem att göra världen till en bättre plats.”

Tilde Hultkvist – Retoyledare Malmö

“Jag heter Tilde Hultkvist och är 16 år. Jag går mitt första år på Bladins Gymnasium i Malmö, där läser jag Social Science. Med ett redan starkt intresse inom barn- och jämställdhetsfrågor, blev Retoy den perfekta arbetsplatsen. Jag älskar att leka och prata med barn, så när jag blev introducerad till Retoy blev det en perfekt blandning mellan nöje och arbete.

Att få arbeta med någonting man brinner för och samtidigt lära ut det till barn är ett lyckopiller i vardagen. Jag älskar att ha kul samtidigt som jag känner att jag gör skillnad.”

Jasmin Jahja – Verksamhetschef

Med en bakgrund inom projektledning och kommunikation i kultur- och nöjesbranschen, kombinerat med lång erfarenhet av arbete inom barnomsorg och förskola sökte sig Jasmin till Retoy för att kombinera sina färdigheter med sitt engagemang för hållbarhet och barns rättigheter.

“Det jag älskar med Retoy är att våra aktiviteter och vårt material ger barn roliga, minnesvärda upplevelser – samtidigt som de får möjlighet att vara med och bidra till en mer hållbar och kärleksfull värld. Barnens glädje förenar oss alla, vuxna, samarbetspartners, kommuner, företag och organisationer. Tillsammans bidrar vi till en viktig beteendeförändring – men också till glädje, skratt och lek!”

Gloria-Karin López – Retoyledare Malmö

Gloria-Karin har lekt för barns rättigheter i över sju år inom olika barnrättsorganisationer och studerar masterprogrammet i miljö- och hållbarhetsvetenskap, LUMES, vid Lunds universitet.

“Mitt bästa Retoy-minne är från en leksaksbytesaktivitet. Jag och en förstagångsbesökare hos Retoy lekte hela dagen, att få en sådan genuin kontakt på enbart en dag är ju helt fantastiskt! Det är på grund av detta som jag leker med Retoy. Barnen är helt och hållet i centrum och får skapa en bättre värld genom lekens kraft.”

Maria Lundkvist – kommunikationschef (föräldraledig)

Maria har tidigare varit kommunikatör på byrån The Good Guys och på Let Us Conciergebyrå. Hon har en examen i PR och kommunikation, och blev 2012 utnämnd till högst presterande student i PR-klassen av Public Relations Institute of Australia. “Att få använda mina erfarenheter och kommunikationskunskaper till att leka fram en positiv utveckling för barns rättigheter OCH miljö är en dröm som gått i uppfyllelse”.

 

Susi Misa – Administratör

Text kommer inom kort.

Amina Nabi – Retoyledare Malmö

“Mina föräldrars flykt från kriget i Afghanistan har väckt mitt intresse och engagemang för speciellt barns och flickors rättigheter. Jag tror starkt att genom lek kan man lära barn i princip allt. När jag fick reda på att Retoy grundar sig i barnkonventionen visste jag att jag äntligen hittat min plats. Den glädje jag ser hos barnen när det byter leksaker, ritar om sina rättigheter, blir lyssnade på och sedda kan inte ersättas med något annat.”

Amina är 19 år och jobbar just nu som junior medarbetare på Broskolan i Malmö, där hon haft mycket glädje av sina erfarenheter som Retoyledare och ofta använder sig av Retoys pedagogik kring barns rättigheter med sina elever i åk 2.

Soledad Piñero Misa – VD och grundare

Soledad är en social entreprenör som under 2010 valdes ut av tusentals ansökande att med Retoy delta i Reach for Changes Inkubatorprogram. Där fick hon hjälp med att börja skapa och agera utifrån drömmen om Retoy och en bättre värld. Att Retoys ledande Malmö-verksamhet äger rum i Rosengård är självklart då hon alltid har velat ge tillbaka till området som gav henne så mycket under hennes uppväxt.
Soledad har en unik kunskap genom att ha varit verksam i de ideella och offentliga sektorerna såväl som i den politiska sfären och i näringslivet.
Hon är av regeringen utsedd till styrelseledamot i Stiftelsen Skansen, placerades som nr 9 i Veckans Affärers lista över de 101 svenska supertalangerna och nummer 8 i Shortcut lista av Sveriges uppstickare. 2012 vann hon både Kurage- och Göranpriset. Hösten 2013 utsågs hon av Veckans Affärer till Årets Samhällsentreprenör med Retoy.