Kontakt

För allmänna frågor och funderingar

Mejla info@retoy.se

Övriga kontakter

Jasmin Jahja, Verksamhetschef & kommunikatör, +46 763 100 103
Mejla Jasmin: jasmin.jahja@retoy.se

Vi som leker med Retoy

Meyling Calero – Retoyledare Stockholm

Meyling har arbetat med barn, ungdomar, kvinnors rättigheter samt politik i Nicaragua i mer än tio år, bland annat i regeringen.

“För mig som invandrare i Sverige har det ideella engagemanget varit avgörande för min känsla av delaktighet i det svenska samhället. Retoy har gett mig och andra en unik möjlighet att engagera mig och på ett lekfullt och konkret sätt arbeta för att stärka barns rättigheter och bidra till hållbar utveckling. Förutom glädjen i att se barn leka med sina återanvända leksaker så är det arbetet med Retoys fantastiska volontärer och ledare som jag uppskattar mest med min tjänst”.  

Andra Covaciu – Retoyledare Malmö

“Jag heter Andra och jag är 20 år gammal. Jag studerar Mänskliga Rättigheter på Malmö Högskola och jag vill att alla barn ska känna till sina rättigheter. Jag har alltid älskat barn och jag känner mig fortfarande som ett barn själv. Jag leker med Retoy för jag tycker om att få barn att le och att hjälpa dem att göra världen till en bättre plats.”

Andreas Follér – ordförande för Stiftelsen Lek för Hållbarhet

Andreas har arbetat med hållbarhetsfrågor inom näringslivet de senaste tio åren. Han har etablerat fleråriga samarbeten med företag som Volvo Personvagnar, AstraZeneca och Vattenfall. Idag arbetar Andreas med att stödja ledande aktörer att skapa förutsättningar för systemförändring. Genom stiftelsen Forum for Design and Sustainable Enterprise fokuserar han framförallt på mode-, textil-, telekom- och biotechindustrin.

Andreas var med och grundade den svenska delen av ATTAC under början av 2000-talet och har sedan dess behållit sitt engagemang i globala rättvisefrågor genom ett ideellt engagemang i organisationer som Plan Sverige, Clowner utan Gränser och Fair Trade Center.

Mona Hared – Retoyledare Jönköping

“Jag heter Mona och är en positiv och nyfiken tjej på 24 år. Jag kommer från Dalarna men flyttade ner till fina Jönköping för ungefär två år sen. Jag har jobbat som Tolk i fem år och sedan började jag plugga på folkhögskola och just nu jobbar jag som personlig assistent . I framtiden vill jag jobba med mänskliga rättigheter.
Jag tycker att Retoy är en jättebra och insperirande organisation där man dels får kombinera barns intresse för lek och samtidigt göra de medvetna om miljön. Om de lär sig om sina rättigheter och lär sig att tänka miljövänligt kommer de skapa en bättre värld.”

Tilde Hultkvist – Retoyledare Malmö

“Jag heter Tilde Hultkvist och är 16 år. Jag går mitt första år på Bladins Gymnasium i Malmö, där läser jag Social Science. Med ett redan starkt intresse inom barn- och jämställdhetsfrågor, blev Retoy den perfekta arbetsplatsen. Jag älskar att leka och prata med barn, så när jag blev introducerad till Retoy blev det en perfekt blandning mellan nöje och arbete.

Att få arbeta med någonting man brinner för och samtidigt lära ut det till barn är ett lyckopiller i vardagen. Jag älskar att ha kul samtidigt som att jag känner att jag gör skillnad.”

Jasmin Jahja – kommunikatör

Text kommer inom kort.

Gloria-Karin López – Lekmästare Sverige

Gloria-Karin har lekt för barns rättigheter i över fem år och har en fil. kand i mänskliga rättigheter från Lunds universitet samt erfarenhet av samverkan mellan kommuner och den ideella sektorn från nätverket Malmö för barnets rättigheter.

“Mitt bästa Retoy-minne är från en leksaksbytesaktivitet. Jag och en förstagångsbesökare hos Retoy lekte hela dagen, att få en sådan genuin kontakt på enbart en dag är ju helt fantastiskt! Det är på grund av detta som jag leker med Retoy. Barnen är helt och hållet i centrum och får skapa en bättre värld genom lekens kraft.”

Maria Lundkvist – kommunikationschef (föräldraledig)

Maria har tidigare varit kommunikatör på byrån The Good Guys och på Let Us Conciergebyrå. Hon har en examen i PR och kommunikation, och blev 2012 utnämnd till högst presterande student i PR-klassen av Public Relations Institute of Australia. “Att få använda mina erfarenheter och kommunikationskunskaper till att leka fram en positiv utveckling för barns rättigheter OCH miljö är en dröm som gått i uppfyllelse”.

 

Susi Misa – Administratör

Text kommer inom kort.

Awaz Mohammed – Retoyledare Malmö

Awaz har alltid haft ett intresse för sociala frågor och mänskliga rättigheter och valde av den anledningen att bli socionom. Har sedan 15 års ålder arbetat med barn och barnrättsfrågor är något som hjärtat dunkar extra hårt för. Mitt engagemang i Rädda Barnen gav mig fördjupade kunskaper om barnens situation i Rosengård, Malmö men även andra delar av Sverige. Retoy, som har sin utgångspunkt i Rosengård, kändes så genialisk och fick mig att tänka; Varför har jag inte kommit på detta själv? Det bästa med Retoy är att barnen står i centrum och är aktörer som är med och skapar en bättre värld genom att byta eller skänka leksaker. Att Retoy är kostnadsfritt  innebär att alla barn är välkomna hit oavsett vilka vuxna de råkar ha, och detta är som vaniljglass med jordgubbar; oslagbart!

Amina Nabi – Retoyledare Malmö

“Mina föräldrars flykt från kriget i Afghanistan har väckt mitt intresse och engagemang för speciellt barns och flickors rättigheter. Jag tror starkt att genom lek kan man lära barn i princip allt. När jag fick reda på att Retoy grundar sig i barnkonventionen visste jag att jag äntligen hittat min plats. Den glädje jag ser hos barnen när det byter leksaker, ritar om sina rättigheter, blir lyssnade på och sedda kan inte ersättas med något annat.”

Amina är 19 år och jobbar just nu som junior medarbetare på Broskolan i Malmö, där hon haft mycket glädje av sina erfarenheter som Retoyledare och ofta använder sig av Retoys pedagogik kring barns rättigheter med sina elever i åk 2.

Soledad Piñero Misa – VD och grundare

Soledad är en social entreprenör som under 2010 valdes ut av tusentals ansökande att med Retoy delta i Reach for Changes Inkubatorprogram. Där fick hon hjälp med att börja skapa och agera utifrån drömmen om Retoy och en bättre värld. Att Retoys ledande Malmö-verksamhet äger rum i Rosengård är självklart då hon alltid har velat ge tillbaka till området som gav henne så mycket under hennes uppväxt.
Soledad har en unik kunskap genom att ha varit verksam i de ideella och offentliga sektorerna såväl som i den politiska sfären och i näringslivet.
Hon är av regeringen utsedd till styrelseledamot i Stiftelsen Skansen, placerades som nr 9 i Veckans Affärers lista över de 101 svenska supertalangerna och nummer 8 i Shortcut lista av Sveriges uppstickare. 2012 vann hon både Kurage- och Göranpriset. Hösten 2013 utsågs hon av Veckans Affärer till Årets Samhällsentreprenör med Retoy.