apa style conclusion

Pyssel & Prat

Alla barn i hela världen delar samma jord och samma rättigheter. Det gör oss alla till världsmedborgare, hurra!

Här hittar du aktiviteter och lekfullt pyssel som du kan göra tillsammans med barnen för att leka och lära om barns rättigheter och miljö. Aktiviteterna är anpassade för, och testade av, barn mellan 4 och 7 år.

1. Film – det var en gång en leksak…

Titta på filmen tillsammans och använd sedan samtalsfrågorna nedan för att prata om den. Lek gärna vidare genom att skriva ut vårt pyssel som du hittar bredvid samtalsfrågorna.

Filmen syftar till att på ett lekfullt sätt visa kopplingen mellan barns rättigheter och miljö samt sambandet mellan leksaker, naturmaterial och hållbarhet.

2. Växthuseffekten

Klicka på bilderna nedan och läs tillsammans om vad som händer när vi inte tar hand om naturen. Använd sedan samtalsfrågorna för att prata om vad vi kan göra så att jorden är glad och mår bra. Lek gärna vidare genom att skriva ut vårt pyssel som du hittar bredvid samtalsfrågorna!

3. Retoypass om barns rättigheter och miljö

Med Retoypasset kan du lära dig än mer om dina rättigheter och om hur du kan ta hand om naturen. I passet hittar du massa mer pyssel och här kan du även samla Retoystämplar när du byter leksaker hos oss. När du byter istället för att slänga och köpa nytt kan andra barn ha roligt med dina leksaker, och naturen blir också glad!

Du får passet eller ett pysselblad när du besöker oss på våra leksaksbytesaktiviteter. Du kan även ladda ner passet här bredvid eller skriva ut pysslet nedan.

 

Play with us in more languages!

thumb_engelska
Play
لعب

 

thumb_spanska
Juega
thumb_serbokroatiska
Igra

 

Retoy_ny_logo_utan_träd

ARV_logo_RGB