Barnens sida!
 

Vi leker oss till en bättre värld!

I leken är allt möjligt! Vi på Retoy använder lekens magiska kraft och skapar mötesplatser där barn får uppleva hur kul det är att vara miljövänlig och lära sig mer om sina rättigheter utifrån FN:s barnkonvention.

HUR?

  • barn byter leksaker och därmed praktiserar hållbar konsumtion i våra Leksaksbytesaktiviteter,
  • de skapar med trasiga leksaker och återvunnet material i våra pedagogledda Retoy Labs,
  • de lånar och leker med eko-etiska leksaker som är tillverkade med hänsyn till både människor och miljö genom Giftfria Lekytor och Lekväskor.

 

Sedan Retoy grundades 2011 har över 400 000 barn lekt på någon av våra aktiviteter. 19 000 barn har bytt närmare 50 000 leksaker, skapat i Retoy Lab och lärt sig mer om sina rättigheter!

 

Vi skapar förutsättningar för barn att leka sig till en bättre värld där vi visar empati, respekt och kärlek gentemot oss själva, våra medmänniskor och naturen.

Vi skapar mötesplatser där barn får agera miljövänligt i enlighet med barnkonventionen genom att byta, låna, skapa och ge leksaker tillsammans med andra barn.

Vi lyfter fram den lekfulla handlingskraften, kreativiteten och fantasin som bor inom varje barn då de är centrala egenskaper för att på ett kärleksfullt sätt förändra världen till det bättre.

 

Retoys verksamhet grundar sig i ett unikt samarbete mellan aktörer från näringsliv, offentlig och ideell sektor, och våra huvudpartners är idag Unicef Sverige och Blocket.  Då vi alltid strävar efter att leka utifrån barnkonventionen har vi utvecklat vår verksamhet i samråd med barnen. För att vi ska kunna erbjuda kostnadsfria aktiviteter för alla barn är det viktigt att vi leker tillsammans. Tack vare våra samarbeten och fantastiska volontärer kan vi fortsätta skapa mötesplatser där fler barn får leka sig till en bättre värld!

Retoy är ett socialt företag som grundades av sociala entreprenören Soledad Piñero Misa. Verksamheten bedrivs av Insamlingsstiftelsen Lek för Hållbarhet och Retoy AB. All vinst från Retoy AB investeras i verksamheten.

 

 

Läs vår verksamhetssaga!

Kapitel 2013                                      Kapitel 2012

Screen Shot 2014-08-12 at 8.38.16 AM