apa style conclusion

Så här går det till

Byt och skapa leksaker

  • Barnen tar med leksaker och byter mot andra på mötesplatser som är uppbyggda med hjälp av lekfull interiör!
  • De praktiserar barnkonventionen genom att leka, uttrycka sin mening, bli lyssnade till, och får sedan tolka sina rättigheter i en ritaktivitet.
  • Vid utvalda aktiviteter kan de ge nytt liv åt trasiga leksaker, återvunnet material och naturmaterial genom att skapa drömleksaker och innovationer som gör världen bättre i Retoy Lab. Till dessa aktiviteter får barnen gärna ta med sig natur- och returmaterial för att skapa med.

Barnen får leka sig fram till nya favoriter att ta med hem, men det går också bra att spara bytesstämplar till andra bytestillfällen. Aktiviteterna är kostnadsfria för alla barn och de får med sig vår miljövänliga Retoyväska hem där de kan samla leksaker i inför nästa gång. Tillsammans med Blocket har vi tagit fram rutiner och manualer kring att sortera bort leksaker med farliga kemikalier under aktiviteterna.

Aktivitetskalender

Tips inför leksaksbytet

  • Lägg leksaker, spel eller pussel som innehåller småbitar i påsar.
  • Lägg gärna leksaker som ni tror kan vara farliga, eller som är trasiga, i särskilda påsar. De trasiga återanvänds i Retoy Lab!
  • Gör gärna rent leksakerna ni tar med er till Retoy, så blir de mer attraktiva att byta till sig. Vi ställer dock ut allt som är någorlunda helt och rent så vi rekommenderar även att man tvättar av sakerna som man byter till sig, när de kommer till sitt nya hem

Om leksaksbytesaktiviteter och Retoy Lab på 1 minut

 

Skänk vid Ge

Vid utvalda leksaksbytesaktiviteter kan barnen välja att ta med 1 – 3 leksaker för att ge bort. Leksaker och hälsningar från barnen delas sedan ut till barn på asyl/flyktingboenden.

Läs mer om ge här

Se när ge finns med på leksaksbytesaktiviteterna i vår kalender.